Wat levert het op?

euro-biljet.jpgDe voordelen van een voermengwagen komen op twee manieren tot uiting.

Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat de productiviteit door het gebruik van voermengwagen kan worden verbeterd. Doordat u rantsoenen op maat kunt maken krijgt u invloed op het welzijn en daarmee op de opbrengst van uw koeien en dat kan financieel zeer interessant zijn.
Uw voerleverancier kan u ongetwijfeld meer vertellen over Total Mixed Ration (TMR), u onderzoeksresultaten laten zien en u desgewenst adviseren over toepassing op uw bedrijf.

Maar zelfs als u alleen uw huidige voersoorten (bijvoorbeeld mais en kuilgras) beter kunt mengen zodat de koe het lekkers er niet tussenuit kan zoeken zal dat al een positief effect hebben.

Daarnaast zijn er de mogelijkheden om de arbeidsomstandigheden te verbeteren en de hoeveelheid tijd die u nodig hebt om te voeren te beperken. Die mogelijkheden zijn afhankelijk van welk type wagen u kiest. Er zijn getrokken wagens maar ook zelfrijdende. En er zijn wagens die u moet beladen met bijvoorbeeld een voorlader maar er zijn ook wagens die zelfladend zijn.