Wat is de beste?

Wat is de beste voermengwagen? Verticaal of horizontaal? En geeft laden met een frees voordelen of zijn er ook nadelen? Vragen die niet zo eenvoudig zijn te beantwoorden. In Veehouderij Techniek van december 2003 wordt verslag gedaan van een demonstratie georganiseerd door het Belgische onderzoekinstituut CLO-DvL Merelbeek.
De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat horizontale voermengwagens met frees beter mengen dan wagens met een verticale vijzel. Andere onderzoekers zijn soms echter minder positief over frezen omdat men van mening is dat er meer kans is op structuurbederf van het voer.

Marmix is groot geworden met horizontale wagens maar levert tegenwoordig ook verticale wagens, getrokken of zelfrijdend, met of zonder frees. Wat voor u de beste oplossing is afhankelijk van verschillende zaken. Bijvoorbeeld: wat wilt u voeren, hoe is het opgeslagen, hoe wilt voeren, wat zijn de mogelijkheden in de stal?

Uw doel zal ongetwijfeld zijn om meer rendement uit uw bedrijf te halen. Een voermengwagen kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Maar een voermengwagen is en blijft een stuk gereedschap. De combinatie van uw vakmanschap en het juiste gereedschap zal het moeten doen.

Uw vakmanschap kunnen wij niet beïnvloeden maar wij als Marmix kunnen u wel helpen met het juiste gereedschap. Gedegen en praktisch advies, hoogwaardige produkten en een uitstekende service, dat is wat u mag verwachten van Nederlands eerste voermengwagen specialist! Wilt meer weten? Dan nodigen wij u uit om, geheel vrijblijvend, contact op te nemen met Harry Koster.