Faresin precision feed management

Actuele NIR meting van het rantsoen

- Homogeniteitsindex

- Meting actuele kwaliteit van het voer

- Handmatige metingen over de dag in de voergang

- Ook toepasbaar op andere machines als de hakselaar, opraapwagen en balenpers

  • 1

Faresin precision feed management

Complete controle over de kwaliteit van het voer, iedere dag
De wereld van de landbouw staat voor de dagelijkse uitdaging om rantsoenen te bereiden die voor de allerbeste voedingseigenschappen bevatten voor het vee. Dit wordt alleen mogelijk gemaakt door een gecontroleerd proces met veel variabelen..
 
Het industriële project van Faresin is geïnspireerd door een 'cross-engineering'-aanpak en gebaseerd op de synergetische interactie tussen de verschillende producten. Door dit te beschouwen als een ecosysteem, creërt Faresin talloze voordelen voor haar klanten.
 
Het Precision Feed Measurement (PFM) -systeem past in deze filosofie en is gebaseerd op de principes van Precision Feeding-technologie om de best mogelijke resultaten te garanderen op het gebied van voederkwaliteit en opbrengst.
 
PFM combineert het gebruik van een mengwagen met een verreiker, of een zelfrijdende voermengwagen met de PoliSPECNIR ™. De PoliSPECNIR ™, vervaardigd door het zusterbedrijf IT Photonics, dat de hele veevoederketen realtime monitort om de afgifte van een nauwkeurig en homogeen rantsoen te garanderen.
Door constante monitoring kunnen de veehouders snel beslissen hoe ze het proces moeten aanpassen aan de hand van precieze parameters en indicatoren en kunnen ze elke dag zorgen voor de maximale homogeniteit van het rantsoen. 

Tijdens het voeren
De PoliSPECNIR kan worden gemonteerd op de tank van de voermengerwagens (zelfrijdend, getrokken of stationair). Hierbij meet deze de voedingswaarde en de homogeniteit van het mengsel. De nieuwe HOMOGENEITY INDEX maakt het mogelijk om continu het beste mengsel te verkrijgen om schadelijke verliezen aan voedingsefficiëntie te voorkomen tijdens het mengproces of tijdens de toedieningsfase.

Analyses
Veehouders en nitritionisten kunnen de kwaliteit en variabiliteit van het voedsel waarover de veehouder beschikt controleren om de ontwikkeling van het rantsoen te beheren. Met PoliSPEC kunt u de echte kwaliteit van voedsel meten en hierdoor het beschikbare rantsoen optimaal te benutten. 

In de manager
De mogelijkheid om overdag het rantsoen van dieren te meten door het gebruik van de nieuwe HOMOGENEITY INDICES en SELECTIE direct in voergang, stelt de veehouder en de nitritionist de mogelijk om de juiste tegenmaatregelen te nemen om verliezen in te voergang tegen te gaan en te voldoen aan de behoeften van de dieren.

In het groeiseizoen
PoliSPEC helpt bij het nauwkeurig bepalen van de actuele staat van het gewas waardoor het rijpingsproces kan worden geïdentificeerd voor een optimale oogst. De nieuwe INSUSABILITY INDEX maakt een onmiddellijke meting van de kwaliteit van het gewas en het vermogen ervan om een correcte groei en rijping te ontwikkelen, mogelijk voor een gericht gebruik van additieven of andere inkuilmethoden.

Op de oogstmachines
De PoliSPEC maakt de continue meting van de kenmerken van het geoogste product mogelijk, waardoor de bestemmings- en opslagfasen kunnen worden verbeterd. Dankzij ISOBUS-connectiviteit en georeferencing-systemen is het mogelijk om de productieve kenmerken van het veld in kaart te brengen om het geoogste product correct te beoorden.


Folders

Faresin flyer  Faresin catalogus
 Faresin flyer   Faresin catalogus 

 


 Afbeeldingen

Faresin pfm1  Faresin pfm3
Faresin PFM 3 Faresin PFM 4
Faresin PFM 5 Faresin PFM 6