Historie

Marmix BV is opgericht in 1987. De geschiedenis van ons bedrijf gaat eigenlijk al veel verder terug. In 1976 begon Bertus Nusselder in Aerdt met het importeren van Marmix voermengwagens. Na zijn overlijden werd Landbouwhuis Bakker een aantal jaren de eigenaar.

In 1987 namen vier werknemers het bedrijf over en richten Marmix BV op. Die vier waren Arnold Mellendijk, Rina van Strien, Theo Teunissen en Harry Koster.

De groei van Marmix kreeg een belangrijke impuls met de verhuizing naar een nieuw pand op het industrieterrein in het dicht bij Aerdt gelegen Herwen. Marmix richtte zich vanaf het begin ook al op tuin- en parkmachines maar pas in de nieuwbouw was er ruimte voor verdere uitbouw. Het gevolg was dat de afdeling Tuin & Park zich ontwikkelde tot een belangrijke speler op de regionale markt voor zowel consumenten als professionals.

In 2004 en 2005 gingen achtereenvolgens Theo Teunissen, Rina van Strien en Arnold Mellendijk met pensioen. Harry Koster is sindsdien directeur/eigenaar.

In 2008 werd opnieuw een belangrijk bouwproject afgerond, de uitbreiding met een nieuwe hal met daarin ondermeer een trekkerteststation.

Meer groei was in Herwen niet mogelijk en daarom is Marmix in mei 2012 verhuisd naar een nieuw pand op het industrieterrein Matjeskolk in Beek (gemeente Montferland).

b_250_175_2734_00_images_stories_voermengwagens_oud2.png

b_250_175_2734_00_images_stories_algemeen_pand-groot.png

mt_ignore